Dünyadaki 10 Garip Gelenek

Her ülkenin hassas olduğu değerler ve gelenekleri var. Bunları önceden öğrenin. ...Bunlardan derlediklerimiz ve ve duyduğumuz ilginç bilgiler;

1- Çinlilere asla saat hediye etmeyin. Bu ölümü işaret ediyormuş. Bir saatin durması kötü şans onlar için.

2-Malezyalıların yanında asla işaret parmağınızı kullanmayın. Bir yeri işaret ederken başparmağınızı kullanın. İşaret parmağı hakaret sayılıyormuş.

3- Hintlilerin pek çoğu için Öküz kutsal olduğundan vejetaryenler. Onlarla kampa giderseniz asla et mangal getirmeyin ( biz yapmıştık. Et bagajda kurtlanmıştı)

4- Hong Kong’lu bir arkadaşınızı ziyaret edecekseniz evinde konuk etmesini beklemeyin. Hatta evine yemeğe bile davet etmezler. Bu onların kabalığından değil. Evleri küçük olduğundan rahat etmeniz için dışarı çıkartırlar.

5- Pek az ülke Türkler kadar misafirperverdir. Başka bir ülkede bir arkadaşınız bir şey ikram ediyorsa asla naz yapmayın. Sadece Türkler ‘olmaz ölümü gör. Otur sofraya’ diye sizi sıkıştırır. Hatta sizin kendinizi naza çekmeniz onların yemeklerinden hoşlanmadığınız zannedilebilir.

6- Malezya’da bir restoranda yan masadaki erkeklerin garsona öpücük gönderme sesini çıkardığını duyarsanız şaşırmayın bu sadece onların garsonu çağırma metodu.

7- Hintlilerin yemekte geğirmesi yemeği beğendikleri anlamına geliyormuş.

8- Tibette misfirlerini dil çıkartarak uğurlarlarmış.

9-İngilterede iki katlı otobüslere bindiyseniz üst katta ayakta durmayın, yasak. Siz alt kata inmeden araba hareket etmez.

10- Fil pekçok kültürde iyi şans bolluk ve bereket anlamına geliyor ve 7 fil heykeli hediye alanın ev sahibi olacağına inanılıyor.

0 yorum: