Barkod ve 666


İncil'de esinlemeler kısmında; esinleme/3
13:16. küçük büyük, zengin yoksul, özgür köle, herkesin sağ eli ya da alnı üzerine bir işaret vurduruyordu.
13:17. öyle ki, bu işareti, yani canavarın adını, ya da adını simgeleyen sayıyı taşıyanların dışında hiç kimse bir şey satın alamıyor, ya da satamıyordu.
13:18. bu konu bilgelik gerektirir. anlayabilen, canavara ait sayıyı hesaplasın. çünkü sayı, bir insanı simgeliyor. onun sayısı da altı yüz altmış altıdır.
demektedir.
Barkodun yapısına bakılacak olursa, başta ve sonda başlangıç ve bitişi simgeleyen ikişer çift çizgi vardır ve bu çift çizgilerden bir tane de ortada vardır. Bu ortadaki barkodu iki kısma ayrır. Yani görünüm olarak barkod da ilk anda öne çıkan baş orta ve sonda bulunan iki çift çizgi vardır.
Ek olarak her rakama karşılık gelen çizgesel simgelerde 6 rakamının üzerindeki çizgiler çift çizgidir. Yani çift çizgiler de 6'yı simgeler, bu durumda her barkod üzerinde başta 6 ortada 6 ve sonra 6 bulunur.
Bu da tam olarak bize 666 rakamını simgelemektedir. Her barkod da 666 yazıyor.
İncil esinleme lerine dönersek, orada açıkça;
Bir sayı var, bu şeytanın sayısı, bu sayıyı üzerinde taşımayan bir şey satılamaz, alınamaz - sayıyı üzerinde taşımayan kişi bir şey satamaz alamaz; bu sayı zamanla insanların bileklerinde, alınlarında yazacak denmektedir.
Gizli bir 666 sayısı ile şifrelenmiş barkodlarla başlayan yolculuk, biyolojik deri altı yongalarıyla devam etmektedir.
İnsanlarin tüm kimlik bilgileri ve maddi servet kayıtları tek bir çipte toplanılmaya çalışılmaktadır. Kredi kartları ve akıllı kartlarla sağlanmaya çalışılan merkezi tek kart uygulamasının güvenlik gerekçeleriyle tek bir deri altı yongada birleştirilmesi, ve bunun da insan vücudunda bir yere plantasyonu ile ilgili sürdürülen araştırmaların varlığı uzun süredir bilinmektedir. Bunun için en doğru yerin sıcaklık değişimlerinden en az etkilenen sağ elin üzeri olduğunun keşfedildiği, ve kişiyle ilgili tüm bilgilerin burada depolanacağı, elinizi okuyucudan geçirerek hesabınızdan kredinin aktarılması suretiyle alışveriş yapabileceğiniz günlerin çok da uzak olmaması, İncil'in esinleme bölümündeki kehanetleri daha da ürkütücü kılmaktadır.
---------------------------------------------------------
Barkod Hakkında
Barkod; değişik kalınlıktaki dik çizgi ve boşluklardan oluşan ve verinin otomatik olarak ve hatasız bir biçimde başka bir ortama aktarılması için kullanılan bir yöntemdir. Barkod, değişik kalınlıktaki çizgilerden ve bu çizgiler arasındaki boşluklardan oluşur.
Barkod ile stok kodu, seri numarası, personel kodu gibi bilgilerin gösterilmesi sağlanabilir. Bu bilgilerin bilgisayara klavye aracılığı ile girilmesi zaman alıcı ve yorucu olmaktadır. Ayrıca bu yöntem pek sağlıklı olmamaktadır. Çünkü veriler girilirken hata yapılma olasılığı fazladır. Bu hata oranını ve harcanan zamanı azaltmak için barkodlar ve barkod okuyucular kullanılır.
Barkod, ürünün kodu veya ürün ile ilgili açıklamalar içermemelidir. Barkod sadece o ürünüe ait bir referans numarası içermelidir. Bu referans numarası bilgisayara tanıtılır ve ürüne ait detaylı bilgiler bilgisayarda tutulur. Daha sonra bu referans numarası kullanılarak o ürüne ait bilgiye erişilir.
Örneğin; bir markette ürünün üzerinde bulunan barkod çizgileri ürünün fiyatı ve ürünün detayı hakkında bilgi içermez. O bir referans numarasıdır. Ürün, marketin bilgisayarına bu referans numarası ile tanıtılmıştır. Ürünle ilgili fiyat ve diğer bilgiler marketin bilgisayarına girilmiştir. Ürüne ait bilgi istendiğinde referans numarası bilgisayara gönderilir. Bilgisayarda ürün hakkındaki detaylı bilgiyi gönderir. Bu yöntemde ürünün fiyatı değiştiğinde sadece bilgisayardaki fiyatı değiştirmek yeterli olacaktır.
Barkod, barkod alfabesi (barcode symbology) denilen ve barkodun içerdiği çizgi ve boşlukların neye göre basılacağını belirleyen kurallara göre basılmaktadır. Barkodlar 0-9 arası rakamları, alfabedeki karakterleri ve bazı özel karakterleri (*, -, / vb.) içerebilirler. Bir çok barkod alfabesi vardır. Bu alfabelerden bazıları sadece rakamları içerirken bazılarıda hem rakamları hem de özel karakterleri içerirler. Buna göre değişik barkod standartları ortaya çıkmaktadır. Bugün dünyada kullanılan bir çok barkod çeşidi bulunmaktadır. Barkod tipleri için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Dikkat edin Mit tirlarinda 666 yazior